Eftersom vi varit på semester under en veckas tid var det relativt barskrapat i kylen hos Johan. Efter lite rotande i lådor fann vi ett paket med torsk i frysen. Torsk tillsammans med resterande kokosflingor, några potatis, färsk lök och smör blev till slut en riktigt smaklig måltid. Nedan har ni receptet för kryddsmör och kokospanerad torsk. Till detta gjorde vi klyftpotatis.



Kryddsmör
Ingredienser:
- Smör
- Pressad vitlök (1 klyfta)
- Dill
- Havssalt

Gör så här:
Låt smöret bli rumstempererat, pressa ner 1 vitlöksklyfta, dill och salt. Rör ihop till en jämn massa.



Ta sedan plastfolie och lägg kryddsmöret däri. Rulla ihop till en jämn "korv" och tryck till i ändarna. Lägg sedan in i kylen så att smöret stelnar igen. Klart att serveras!




Kokospanerad torsk
Ingredienser:
- Ägg (1 st)
- Salt (1 nypa)
- Peppar
- Kokosflingor
- Franska örter
- Smör

Gör så här:
Knäck ägget i en skål, tillsätt salt och peppar och vispa samman. Häll kokosflingorna i ett fat (vi gjorde två paneringar där vi hade franska örter i den ena). Doppa torsken i äggblandningen och vänd runt i kokosflingorna. Stek torsken i en ordentlig klick smör.





Med soliga hälsningar

Rebecca (flickvännen) ;)